Зимен подготвителен лагер

Експедиция К2

През 2006г. АК “Млад Дихател” – София съвместно с АК “Вихрен” – София, АК “Екстрем” – София и АК “Планини и приключения” – Сливен планират да проведат експедиция до втория по височина връх в света – К2 (8611м). Във връзка с подготовката от 21 до 23 януари 2006г. в района на х.Скакавица се събрахме за първия съвместен лагер за тази година.

Под ръководството на техническия “гуру” на експедицията – Запрян Хорозов лагерът беше повече от успешен.

В събота бяхме разделени на две групи: първата катери по леда на големия Скакавишки водопад, а втората, в състава на която влизаха Страхил и Петър от АК “Екстрем” и Иван Ненков и Филип Жазмати от АК “Млад Дихател” осъществи две интересни премиери по скалите вдясно на циркуса на водопада.
Страхо и Пешо направиха тур “Трабадур”, който минава по интересна и трудна камина и след това по покрити с тънък лед плочи.
Ние с Фил си харесахме едно ребро вляво от тях и направихме тур “Побелях и остарявам”, който е пет въжета катерене по микстови пасажи – лед, скала и туфи. Описание може да намерите в секция “Маршрути”.

Втория ден (неделя) всички заедно катерихме по малкия водопад като пуснахме установка, а и се редувахме да водим. Така усъвършенствахме уменията си да катерим по лед.

Условията бяха перфектни, а и се видя, че духът в състава е на много добро ниво – всеки осъзнава сериозността на експедицията и дава всичко от себе си, за да постигне своята и на групата висока физическа, техническа и психичска подготовка.

Дано имаме успех и с другите елементи на експедицията.

Иван Ненков


Коментари

  1. Za kakvo stava vupros bre kakva skakavica i kakvi podgotvitelni lageri nie s Pe6kata bjahme na koz4e i jakuzi vuob6te ne ni namesvajte v va6te merzki zanimanija.

  2. Луке – Лукавия, то не става въпрос за теб бре. Тук се говори за човешкия ти образ, дето ти се явява като си пафкал. А щом като след козче ни водиш по такива хубави камънаци, то значи аз отивам райт нау до грандма Яга да ти взема един масур. Аре ф… на теб!!! хехе!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 3 =