Завърши курсът по първа помощ за дихателите

Събота и неделя проведохме отдавна отлагания курс по първа помощ. Присъстваше доста малка част от клуба, но пък почти целия курс за начинаещи. За два дни преминахме повечето основни манипулации от първата помощ, като беше отделено и доста време на практиката. Общото мнение е че курсът е бил доста полезен за участниците.

Надяваме се че ще продължим с подобни събирания, където да допълваме и поддържаме получените умения, както и на по-широко участие на всички членове на клуба. Ясна стана нуждата от научаване и трениране на техники за сваляне на пострадал от въжето и транспортирането му в планински условия.

Благодарим на всички, които си “жертваха” катерачния уикенд. Сега вече сме с една идея по-подготвени да реагираме адекватно на евентуални инциденти. Пожелавам на всички, тези знания да си останат чисто теоретични и да им се налага да правят тренираните манипулации само на обучения.

Големи благодарности на Ирка за помощта при подготовката и провеждането на курса, както и на хората които помагаха за практиката: Пешо, Оля, Ники и Пикела. Благодарим за домакинството на медицински център “Перспективи” и на Камен.

Влади


Коментари

  1. ei, 6te vi kusam ushite deto ne hodite na kursa, samo da se vurna i 6te vidite vie …. balkanski.

    aide i na alpiniqdata v subota i nedelq, umnata, kaskite i spolaivi. Vujeto trqbva da se vzeme :)

    Bate vi Tro, San Francisco , CA, USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 4 =