Алпиниадата на Трънското ждрело приключи

Дихателски успехи по трънливите скали

Вчера, 13 май 2007 година, приключи алпиниадата на Трънското ждрело, за която се стече голяма част от българското “алпинистичество” (както казва Николов:). Две дихателски свръзки си заминаха от Трън с награди от алпиниадата.

Уикендът протече в трескава гоненица и изчакваница на многобройните свръзки, плъзнали по отново прокатерените и наскоро екипираните маршрути на Трънското ждрело. За който не е присъствал на събитието – скалите са приятни, но по-ронливи от обичайното и наистина доста трънливи:) Повече подробности в секция “Маршрути”.

Алпиниадата се състоя предимно благодарение на праведните усилия на Тако Младенов, който съвместно с нашия клубен мембър Лъчо Карчев жертва време, здраве и нерви да екипира туровете през последния месец, като се нагърби и с организационните въпроси.

Награди предоставиха фирмите Mammut, Primus и Ловно-рибарското дружество на гр. Трън.

Първата награда (купа, двойно въже Mammut и седалка) грабнаха Луке (Страхил) и Малкия (Станислав), втори се класираха Стоян и Калин, които получиха полари Mammut, а на трето място се вредиха нашите стари дихателски познайници Ники Николов и Ася Джамбазова, които спечелиха челници Primus. Челници и парични награди получиха и други участници, извършили премиерни изкачвания и били рекорда за най-многобройна свръзка на алпиниадата:) На последно място – като единствена женска свръзка на проявата аз (Ксе), Марина Михайлова и Ралица Славова (от тазгодишния ни курс) получихме паричната награда на Ловно-рибарското дружество за женска свръзка. Честно казано – спокойно можехме да спечелим и награди за най-шумна, най-мързелива и най-нуди свръзка на алпиниадата:)

Повече снимки от събитието очаквайте скоро в нашия сайт-албум. Междувременно, който има свободно време и повечко желание – да проучи схемите на маршрутите на Трънското ждрело и да ходи да ги поразтъпче и да поизчисти малко лабилни камъни:)

Очаква се трънската алпиниада да се възобнови в качеството си на ежегодно събитие, така че сигурно ще се видим там пак догодина. Междувременно – жив и здрав да е Тако, и Лъчката и всички, които помогнаха да се осъществи проявата.

Коментари

  1. evalarkata na dihatelchetata….siguren sam che e bilo super. naj me e qd, che ne vidqh taq jenskata svrazka:)):)) tova si e bilo parva nagrada za dushata be…

  2. даже са щели хора да падат от скалите като са видели три жени да пускат рапели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + thirteen =