Пак Climbing Fiesta, този път на Лакатник

Всеки, на който му се катери е добре дошъл

На 07 октомври 2007 г., демек неделя, на Алпийска поляна на Лакатник ще се проведе, или по-точно всички заедно ще проведем Climbing Fiesta:) Какво ще рече фиеста ли? Ами каквото и миналия път на Комините…

Проявата няма строги правила, ще се състои в КАТЕРЕНЕ и преди всичко – пак КАТЕРЕНЕ:) Ще има пуснати установки, така че хората, които нямат представа какво е “установка” ще могат да се изкатерят безплатно и напълно безопасно, за да видят какво е чувството:) Седалките и каските за лаиците – от нас. Междувременно всеки действащ катерач може да се включи във всеобщата веселба, като просто разцъка по маршрутите. Въпреки цялата лежерност на фиестата, има предвидени и награди за най-добрите:) За това – специални благодарности на пичовете от XVenture Tour, които вече за втори път станаха инициатори на подобна веселба.

Както някои вече знаят, Лакатник е старопланинско село, известно със скалните си обекти. До гара Лакатник, където са скалите, се стига с влак или с кола. Ранният влак тръгва от Софийска гара в 7.15 ч. и 7.25 ч., следващият е в 10.10 ч. До крайната цел се стига за около 1 ч. и 30 мин. Фиестата ще се състои не на Вражите дупки, а на Алпийска поляна (обекта с червената къщичка на скалите, вижте снимката). Ако не се ориентирате как да стигнете дотам, питайте някой за пътеката. Пътят от гарата до скалите е около 20 мин. Едната от двете достъпни пътеки тръгва от кръчмата до пещерата с пръскалото. Туй паметно място се разполага край пътя, ако пресичайки моста от гарата към пътя, после тръгнете вдясно. Дотук с обърканите обяснения – по-добре питайте някой:)

Точен час за начало на фиестата НЯМА:) Очакваме да си носите доброто настроение…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =