Мацки и скали

Миналия уикенд на Мальовица се „разписа“ женската дихателска свръзка - Марина и Асето

Въпреки, че злите езици говорят, че женска свръзка не можело да има – този уикенд с Асето доказахме противното – не само, че може, ами си и трябва!

Разбира се, ако можехте да подслушате как три мацки бъхтят нагоре с въжета, палатка и инвентар и си говорят за бонбони „Морско дъно“, млечен шоколад, черен шоколад, плодова плънка, лек вкус, и други таинства на техните шоколадови фантазии, може да се объркате малко, но като видите на другата сутрин, как се устремяват с цял наръч френдове към Еленка, разбирате, че момичетата са си баш-Дихатели :)

Събота, борейки нечовешката жега на Еленка първо покорихме Класическия тур, който като видя толкова плът (и розовото клинче на Асето), се даде без бой, а след това и тур Плевен.

На тур Плевен жегата беше нетърпима, и сянка нямаше никаква, обаче си го изкатерихме супер динамично и стегнато, без лиготии, като на върха не пропуснахме, разбира се, да се похвалим на Председателя ;) с нашите успехи.

Връщайки се на Еленино езеро, мисля, че успяхме да смаем туристическото войнство с малко разюздани алпийски нрави (имам предвид събуването на седалката с инвентара и дрехите в движение и неграциозно голо пльосване във водата:), но пък поне им напълнихме очите :)

За неделя си бяхме оставили тур „Наско“ на Северната стена, за който Даката ни даде страхотно подробно описание (прикачам го в секцията „Маршрути“ за всички, които мислят да идат да катерят там https://mlad-dihatel.com/news.php?idnoticia=275), но времето ни изненада неприятно – цяла нощ дъжд и сутрешна мъгла с припръскване. За сметка на това, клубното присъствие на Мальовица се увеличи с още един представител – Ицката, който заедно с Гришата и Жеко Вътев също бяха решили да покоряват Стената по тур „Синева“. Решихме да послушаме съвета на Гришата и се отправихме към тур „2 години Солидарност“. Горещо препоръчваме маршрута на всички, макар че са само две въжета, турът е много близо до премката лесен за достигане. Тръгването му е малко болдър, имаше и по-интересни не-толкова лесни балансови пасажи, но с Асето се справихме без проблеми.

Слязохме успешно до ЦПШ, но глезенът на Ася реши да осуети нашите твърде смели планове и проекти за предстоящи турове и се фръцна нещо, та сега тур Наско ще трябва да ни почака малко. Въпреки неприятната изненада на финала, се прибрахме в София в чудесно настроение и с много мечти за нови маршрути.

А бе, ние сме супер :)Коментари

 1. Еваларката пълните ми душата :-)
  Само така яката рабута ;-)

 2. Aaaaa. Искам и аз. Аре следващото женско парти на Еленка вместо у Бети :)

 3. 29.07 – tur pleven i tur 2 godini solidaranost
  30.07 – sineva 7-
  1.08 – kolkoto tolkova 7
  2.08 – tur kavkaz
  Turovete sa po severnata stena na maliovitza
  03.08 – tur peshtera na stenata na Ushite 7 (A2)
  Ochakvaite vkliuchvane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =