Алпиниадата на Враца

или Дихателско-турски приключения

Тази есен за поредна година нашите турски приятели ни гостуваха за да вземат участие на Алпиниадата на Враца (18-21 септември).

Не само, че пет човека успяха да оставят родината си точно по време на най-големия им празник – Рамазан, но и се изненадахме приятно от изцяло новия състав на клуба им. Четирима от младежите идват за първи път в България и за първи път катерят на скали!

Емре, Фоат, Дениз, Кенан и Инандж се превърнаха в чудесен голям подарък за рождения ден на Маринка, а и най-многобройната чуждестрана група на Алпиниадата :)

Прекарахме 5 чудесни и почти изцяло слънчеви дни на Враца, където успяхме да покатерим с новите ни приятели, да им покажем гледката от върха на Зъба и да ги нагостим с невероятната баница на майката на Яската :)

След една седмица, прекарана в България не само, че се научиха да боравят с инвентар, да пускат рапели и да водят спортни маршрути, ами и различават Шуменското от Загорката.

Дихателското присъствие бе най-многобройно на Враца и се допълни още повече от бившите ни курсисти, които направо изкъртиха скалите от катерене. Якото „Евала” на всички, които не се уплашиха от Вратица и Трите плочи :)

Харизматичния ни клубен член Ицката, в свръзка с машината Гриша взеха второ място (с медалите, наградите и славата:) за брой изкатерени маршрути, сред които и ПСС на Централна стенаи куп други, супер геройски и сложни турове, които не успях да запомня :)

Женската част на Дихателите, Асето и Маринка, в комплект с най-дългокосия от турските ни братя – Емре, изкатериха тур Винкелите по Централна. Така не само, че получиха престижната награда за женска свръзка :Р, а Емре стана вторият турски алпинист, изкатерил Стената :)

Така, за една седмица успяхме да запълним поляната на Враца с палатки, да изпием /не/прилично количество бирички, да изкатеркаме прилично количество турове и да се забавляваме супер много, превръщайки формалния повод в една голяяяма Дихателска клубна среща :)

Благодарим на всички, които се раздадоха и споделиха емоциите, разказите и раздувките, усмивките и енергията си за да останат незабравими спомени.

Догодина – пак, че и отгоре!

Нали?

пп: Ако някой има снимчици от събитието, да ги сподели някъде за да ги качим на сайта :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 10 =