Доломитите – няма невъзможни неща

Доломитите - 26/08/2005 - 06/09/2005

От 26 август до 06 септември 2005г. трима представители на АК “Млад Дихател” – София осъществихме една стара своя мечта като изкатерихме Северната стена на Чима Гранде (2999м) – една от шестте легендарни стени в Европа, наред с тези на Матерхорн, Айгер, Гранд Жорас, Пти Дрю и Пиц Бадиле.

Водени от желанието да реализираме онова, за което бяхме мечтали години наред, ние започнахме да планираме своето приключение месеци преди заминаването в края на август. Постепенно откривахме, че когато човек започне да работи за някоя своя мечта, когато от мъгляв сън, тя започва да се превръща в проект, готов за изпълнение, сякаш и трудностите се избистрят, а успехът, доскоро толкова далечен, сякаш е зад близкия ъгъл. И трябва само да посегнеш и да го сграбчиш.

За цялото приключение, на което се подложихме напълно доброволно, ще можете да прочетете скоро в СТАТИИ.

Сега само информативно за участниците и маршрутите:

Ксения Соболева, Филип Жазмати и Иван Ненков – изкачихме маршрута на Пройс/Рели по Северозападната стена на Чима Пиколисима (5+UIAA) и Северната стена на Чима Гранде ди Лаваредо по маршрута на Комичи и братята Димай (7-A0 UIAA). Имахме голямо желание да опитаме и маршрута на Солда по (7-A0 UIAA) по Южната стена на Мармолада (първенеца на Доломитите), но дъжд осуети намеренията ни и отложи реализирането на тази наша мечта.

Схеми на маршрутите също ще бъдат публикувани в сайта в скоро време!

Е, не е лесно да се направи някое хубаво изкачване без пари, но и не е невъзможно. А ако човек иска да постигне нещо, трябва да е готов и да плати неговата цена!

Малко повече снимки от пътуването и изкачванията може да намерите в Още снимки
Коментари

  1. snimkite sa mn gotini i sita e 6 tochki.bravo na vas i vse tak i vse napred.i vi pojelavam da slojite vashi snimki i pone ot everest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 3 =