Тур “Слънце грее, дъжд вали” (Обновена)

„Слънце грее, дъжд вали” (6 UIAA) 65 метра.

Турът се намира на масива Алеко горен, в дясно от ръба на Ouzo Plomari. При премиерата не са използвани клинове, катери се изцяло на джаджи по удобна за осигуряване цепка.

След излизането на ръба се продължава малко нагоре и в ляво към голяма площадка с дърво. Тук е площадката на първо въже на Ouzo Plomari. От тук може да се слезе с един рапел (20 м.) до земята или да се изкатери второто въже на Ouzo Plomari. Има опция за още едно самостоятелно въже в ляво от площадката, но сме го оставили за по-слънчеви дни :)

 

***

На 23.08 с Александър Монев (Сашо-оранжевия) довършихме и второто въже на тура. От площадката се тръгва на ляво към цепка за малки френдове и клеми (6). След цепката с лек траверс на дясно се достига втората площадка на Ouzo Plomari (20 м.), от където с един рапел се стига до земята.

Получи се изключително интересен тур, изцяло без клинове. И двете въжета си заслужават. Първото е ангажиращо, а второто, макар и късо предлага красиво катерене по леко надвесена цепка.

Даката

vratsa_alekogoren

Второ въже (снимката е от climbingguidebg.com)

Необходим инвентар:

Пълен комплект клеми и френдове до № 3 на BD включително (За обичащите да се осигуряват по-начесто е желателно дублиране на комплекта). Пазете големите номера за по-горната част на цепката на първо въже.

Първо изкачване:

Йордан Чобанов, Марина Михайлова, Ася Джамбазова

02.05.2014

2

 

3 4

Началото на тура

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 15 =