Нови успехи за Дихателите

Нагоре!

Последният уикенд на април се оказа доста интересен за клуба.

В събота и неделя проведохме първите занимания на скали на новия курс за начинаещи. До този момент в курса са се записали 20 човека.

Макар времето да беше хладно в събота имахме късмет да не завали и покатерихме на Комините. При значително по-хубаво време в неделя бяхме на Лакатник.

Неделя беше силен ден за Филип, Лъчо и Ицо.

След като преди няколко дни Фил премина “Империя на слънцето” (8+, 7а+ по френската скала), тази неделя той потвърди че предишмия му успех не е случаен и премина още едно 7а на Лакатник.
Това изглежда не му беше достатъчно, защото в понеделник на масива край Враца Филип премина Road to hell (пак 7а) и доказа, че определено е във форма. Браво на него!

В неделя други двама дихатели постигнаха хубав успех. Лъчо и Ицо изкатериха в добро темпо “II конгрес на БТС” на Централна стена на Враца. И за двамата това е първо преминаване на стената. Лъчо изкара курс за начинаещи към нашия клуб миналата година, а Ицо – пак тогава, но към “Планинец”.

Айде все така нагоре и напред!

Коментари

 1. Първо успешно сега, иначе преди две седмици Аз и Гената изкарахме до 4-то въже,но времето ни издокара, после обувката ми полетя надолу и решихме с рапели да се спуснем и прекратим изкачването. Поука си взех и на времето във Врацата вече не се доверявам, че то си е винаги такова променливо и не се плашете че ще превали за малко, да разхлади страстите и направи насладата от катеренето по реална не само в мислите и адреналина в главата, а и при допира на скалата.
  Относно курса за Начинаещи е хубаво да се мине, научи и придобие повече знания и страст в катеренето като цяло и алпинизма, но начинаещ се чуствам все още не само от курса, а въобще при първия ми допир с планината когато бях почти осъзнат на 9. В полите на Стара Планина съм израсъл и вдишал дълбоко от нейната свежест и мъдрост от която съм учил да се боря и изживея мига на момента…ЗАТОВА НАЧИНАЕЩ ЗА ТОВА ПОЗНАНИЕ ВЕЧНО ЩЕ БЪДА И ДОКАТО СЪМ ЖИВ И ЗДРАВ ЩЕ СЕ УЧА И СМЕЯ…!!!

 2. Забравих да кажа че още не съм напълно подивял и хванал гората…
  Много са важни контактите с другите племена които ни сливат в един общ разум и цел…забавата не спира ли не спира ни сега дъха…

  Какъв позор! Какъв позор!
  Сервираха ми таратор.
  От него бих си хапнал яко,
  но го сервираха без мляко,
  без краставица и вода.

  Една паница свобода

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 5 =