Нова дихателска банда на път към Елбрус

Най-високият връх на Европа отново ни надъха

Нова група дихатели се надъха да изкачи Елбрус – най-високия връх на Европа. Този път агитката включва Евгени Бахчеванов, Николай Николов, Ася Джамбазова, Ангел Златанов и нашия приятел Майстора (Станислав Радков:).

По последни данни Ники, Ася и Майстора вече са качили върха!

24.07. 2007

Вдъхновената от снежния връх петорка вече се отправи към влака, който тръгва от Централна гара София около 15.00 ч. През последните месеци членовете на групата, самостоятелно или масово, се подвизаваха по нашите си български планини с цел тренировка.

Всички им стискаме палци, не само да се върнат живи и здрави и да изкачат върха, но и да изтраят 5-дневното пътуване с влак в тия адови жеги:)

Имаме уговорка да изпращат периодично SMS-и, така че ще обновяваме тази статия при получена нова информация. А засега – пожелавам леко и безаварийно изкачване и приятно изкарване на Гената, Ники, Асето, Гелето (Зелето:) и Майсторчето.

Тръпнем в очакване на новини, евентуално след пет дни!

27.07.2007

Петорката на Блейк вече е в Ростов, откъдето ще продължи дългия си път към гр. Минералние води. Писаха, че пътуват добре, здрави са и са в добро настроение:)

Получихме ново съобщение от Асето – стигнали са Тераскол. “Би трябвало да се вижда върха но е кофти времето и го няма, всичко е наред, много поздрави на всички.” (Събота, 28.07)

31.07.07

Направо прилагам съдържанието на SMS-а:

“Направихме регистрации погранични. Качихме се пеша до 3700. Времето до днес беше супер. Утре се качваме на лифта, ще спим на приюта. Всички сме здрави, евала на Ева за сланината.”

02.08.07

Цитирам SMS-а:

“Вчера се качихме на приюта с 200 кила багаж. Днес Гената и Ася ходиха над Пастухов, Ники и Гелето под, Майстора много нагоре. Времето е лошо, досега валя всичко, което можеш да измислиш. Ще чакаме в палатките. Всичко ни е сухо, дрехи и храна бол, яко река тече от ледника. Всички са здрави. Много целувки!”

05.08.07

Нашите хора стъпиха на върха! Получихме SMS, че Ники, Ася и Майстора са се качилиа Елбрус. В момента цялата група би трябвало да слиза надолу към Тераскол. Евала на дихателчетата и наздраве:)

06.08.07

Групичката вече е в градчето под върха, писаха, че се прибират в БГ другия вторник. Ааааааайде на посрещане:)

Ксе
Коментари

 1. Ей, майсторе, ако ти се случи нещо, ще ти счупя главата! не позволявам да ти се случва нищо лошо, разбрахме ли се??? не че има начин да прочетеш това преди да си се върнал :( …
  стискам палци за/на всичките!

 2. нашите герои! всичко ще мине леко и безаварийно, мисля за вас, пичове, стискам палци и крача до вас в мислите си… което е много разсейващо докат си на бач в офиса, деба :)

 3. С тях сме:)

  Да се надишате с красота там нагоре и да ни се върнете живи и здрави:)

 4. Гена, приятелче, мисля ви всеки ден. Да се върнеш здрав и весел Нерез, както си те знам… Дори по-здрав и по-весел! :)) !Целувки от мен и Ю!
  …Супер мазилка!

 5. Браво, майче, стомана си! Но най-хубавият подарък за рождения ми ден е, че се връщаш жива и здрава! Много целувки за всички!

 6. Евала, пичове, железни сте, браво на вас!!! Нашата дихателска гордост :) Браво, Асе, железна жена си ти :)

 7. БРАВООООО СЛАДУРИ-нашите герои!!! Татавка чакаме те.Бяхме неотлъчно до вас всеки ден.Майсторе,готви се за нечовешки прегръдки!!!

 8. Обичаме те бе майсторе.Липсваш ни ужаснооооооооооооооо!!!Чакам те братчед…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 9 =