“Млад Дихател” стана гост на Международния катерачен фестивал в Турция

Дихателите вече са в Турция

Вчера петима членове на клуба и трима представители на Националната спортна академия се отправиха към Турция за да участват в Международния катерачен фестивал. Поканата за това мероприятие дойде от нашите турски приятели от гр. Чанаккале, с които сме джиткали по нашите и по турските планини.

Откриването на фестивала вече се състоя в Чанаккале в присъствието на ректора на университет “Онсекиз март” (“Осемнадесети март”), кмета на града и спонсорите на проявата, сред които е и “Ефес Пилзен”. По програма се очаква днес, утре и вдругиден да се катери на скалите край село Кайнаклар. На обекта има екипирани спортни маршрути с дължина от 10 до 40 метра, от 5 до 10 категория по UIAA. В четвъртък участниците във фестивала ще заминат за крайморското селище Мула, където пак ще катерят спортни маршрути. В петък всички ще се върнат в Чанаккале за официална вечеря с кмета на града и ректора на “Онсекиз март”.

Ако дихателите не успеят да ни пратят снимки преди завръщането си в БГ, ще ги качим в сайта след края на фестивала (21 май).

Пожелаваме на нашите клубни членове весело катерене. От София те тръгнаха запасени с въжета, примки и джаджи, както и с клинове и чукове. Така че да се надяваме да наковат някой дихателски премиерен маршрут:)

Специални благодарности на Нико (Нихат Гюрбюз), който ни покани на фестивала:)

Коментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + seven =