Късмет за Лъчо и Ицо!

В петък привечер нашата “Мальовишка гордост” Лъчо Карчев и Христо Кирилов заминаха за Доломитите, Италия. Нека им пожелаем късмет!

След като през последния месец двамата разбиха няколко интересни маршрута в района на х. Мальовица, сред които и “Българо – френска дружба” на Портала, дойде и логичното решение. Родните Балкани отесняха на двамата веселяци и сега те са някъде из Италия в близост до крайната си цел – Тре Чиме ди Лаваредо.

Прочутите кули вече са опитали от дихателска шумотевица след като през миналата година Филип Жазмати, Ксения Соболева и Иван Ненков изкачиха Северните стени на Чима Пиколисима и Чима Гранде. Тази последната е цел номер 1 и на Лъчо и Ицо, заедно с маршрута на Касин на Чима Пиколисима и други не по-малко интересни турчета. Двамата се занимават с алпинизъм от малко повече от година като Лъчо е изкарал курс към нашия клуб, а Ицо е “продукт” на “Планинец – София”. През последните шест месеца те доказаха, че са достигнали високо техническо и психологическо ниво, а и е повече от ясно че си пасват префектно като свръзка.

Само преди няколко дни при тежки метеорологични условия – дъжд и мъгла в отлично настроение двамата весели “грийнхони” изкатериха не само Портала, но и Иглата на Двуглав. Специални поздрави на Байно от х.Мальовица, където Дихателите са винаги посрещани с отворени сърца.

Така че нека да стискаме палци на Лъчо и Ицо за хубаво време и късмет – останалото те го имат дори в излишък!

Аре наш’те!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =