Дихателска премиера – тур “Трима” на Враца

Гената, Ники и Геле газят премиерите

Вчера Гената, Ники и Геле, които останаха понеделнишки на Враца, след като повечето си тръгнаха, направиха премиера на скалите вляво от сипея, по който се слиза от Централна стена.

По повод че на Враца вече доста от класическите маршрути станаха “железная дорога”, накована с лепеняци колко ти душа иска, на нашите дихатели им се наложи спешно да потърсят нови места за приключенстване.

Новият маршрут е озаглавен със символичното “Трима” (ние си знаем защо, както и тримата първопроходци), дълъг е около 100 метра и е 6 – 6+ категория по UIAA. Нашите хора са го направили на три въжета, но доколкото разбрах е възможно да се направи и на две. Схемата на маршрута още не е готова, но я очакваме в скоро време, за да я качим в секция “Маршрути”.

Това е положението, който го сърбят ръцете да последва светлия пример, да събуди човекоподобното в себе си (онова с дългите ръце и опашката:) и да прокара свой път още някъде:)

Евала и успех!

Ксе


Коментари

  1. Искам да внеса малко уточнения относно нашата премиера.Намира се на най-десният масив на врачанските скали,кдйто е висок около 150 метра.Турът е 3 въжета – първото 30м,второто 35 и третото 40м.Излиза се на ръба на масива откъдето се открива 100метрова пропаст.Слизахме на репели,и бая ни потрепераха гащите докато стъпим на земята.В района има хубави здрави скали и сме запланували още 2 изкачвания там в най-скоро време,които ще са още по-здрави.А подробности за нашето приключение ще има в най-скоро време.

  2. evala, evala, stlahotni ste, stlahotni. Samo taka momcheta, vinagi nagore, no zadaljitelno sled tova da ima i obratniq pat. machete gi tam skalichkite i vse po-visoki kategorijki da pokorqvate.

  3. Момчета, възхита и уважение от мен! Крепете небесата!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − two =