Доскоро, аркадаши!

Приключи гостуването на турските ни приятели в България

Вчера изпратихме към Чанаккале турските ни приятели от спортния клуб към Университета на Чанаккале “18 март”. Аркадашите ни гостуваха една седмица и бяха неизменно усмихнати :)

Както може би вече знаете, приятелите ни от Чанаккале не идват на гости за пръв път, а и ние това лято им гостувахме в Турция. За съжаление този път успяха да дойдат само трима – Нико, Емре и Онджу, което не ни попречи да ги посрещнем както подобава и да ги разведем по нашенските скали.

Тримата пристигнаха с автобус в понеделник сутринта, откъдето бяха спешно транспортирани за настаняване и оставяне на багажа вкъщи (Драгалевци). Вечерта се заформи буйно дворско парти с барбекю и печени на сач катми (главен готвач – Лъчко:). В общата веселба участваха млади дихатели и приятели от АК “Вертикален Свят”, които също се ангажираха с посрещането на групата.

Във вторник натоварихме гостите и посрещачите в две коли и се отправихме към Пловдив. Два дни аркадашите се разкатерваха по скалите на Бряновщица, както се оказа, тези от тях, които бяха посещавали обекта много му се кефеха. В сряда вечерта се разходихме из Пловдив (центъра, стария град) и заведохме приятелите ни на бар (катеренето си е катерене, но баровете също не трябва да се пренебрегват). На другия ден заминахме за Троян, където прекарахме няколко часа на гости у родителите на Гаджото (Иван Ненков).

Четвъртък вечерта заведохме аркадашите на концерта на Ахат, където подгряваща банда беше Боксер с вокал скараджията-смешник Мъната. За съжаление пропуснахме именно неговото изпълнение, тъй като се забавихме по пътя с решаващите 30 минути. След рок-вечерта оставихме Нико, Емре и Онджу да се наспят преди заминаването за Враца в петък.

На Международната алпиниада на Враца изненадващо се наслаждавахме на прекрасно време (не валеше както всяка година) и приятелите ни от Чанаккале имаха възможността да се накатерят колкото им душа иска. В събота сутринта Нико (тарторът и треньорът на турската група) отиде с Даката и Васко (по прякор “Гида”) на Централна стена по маршрут “Винкелите”. Тройката излезе на върха безаварийно. Благодарение на проявата им и на активността на останалите дихатели на алпиниадата (близо 10 човека) спечелихме третата награда на организаторите на XVenture Tour, които се ангажираха със “стопанисването” на изоставената от човечеството международна алпиниада.

Тръгнахме си от Враца в неделя сутринта, тъй като турското законодателство и визовият режим изискваха аркадашите ни да хванат автобуса за Хасково в 13.30 ч. Изпратихме ги към вкъщи с много целувки и подаръци и около 5-минутно махане:) Нямаме търпение да се срещнем пак с турските си приятели. Нико поне обеща да дойде пак към България през февруари. Чао, аркадашлар и до нови и все по-близки срещи в България или в Турция!:)

Ксе
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =