Програмата на клуба за 2011

или какво да си отбележете в календарчетата :)

1. Зимен лагер на Мальовица

12-13 февруари

организатори: Чефчето и Даката

2. Курс “Първа помощ”

март

организатор: Асето

3. Пролетен лагер на Враца

Великден: 22-24 Април

организатор: Венци

4. Хърватска

юни

организатор: Дел

5. Летен лагер на Мальовица

2-3 юли

6. Експедиция в Албания съвместно с ПК “София”

началото на септември

Допълнителна информация за събитията ще пускаме в сайта като наближат :) Със сигурност ще се доразбираме и на клубните срещи.

***

Тази година решихме да не правим курс за начинаещи. Вместо това ще си организираме нещо като курс за усъвършенстване. Целта е по-неопитните катерачи в клуба ни, които имат желание да придобият известни познания в използването на джаджи, движението по парапети, свалянето на пострадал от скалите. Ще си припомним и самоизвличането и полиспастите.

Курс всъщност е неправилно название. Идеята е по-скоро да се получи нещо като взаимоучение, при което по-опитните в клуба ни да се катерят с хора с по-малко опит, като споделят с тях това, което знаят:) Цялото нещо ще продължи 5 седмици, като началото е 16-17 Април. Първите два уикенда ще са посветени на използването на джаджи. Третият ще е за опъване и движение по парапет. Четвъртият ще е за полиспасти и самоизвличане. Петият ще е за спасяване на пострадал. За този последен уикенд ще поканим външен инструктор. Идеята е това да се случва в последователни седмици, но всичко зависи от времето.

Поздрави на всички и до скоро!

Даката

Коментари

 1. Това за курса за усъвършенстване е много добра идея! Как мога да се запиша? Горе-долу като цена? Къде ще се провеждат мероприятията?

  Поздрави на всички!

 2. За Албания, радвам се, че има раздвижване по темата, тя не е от вчера или от днес, трябва обаче да се реши какво ще се катери. Ако усилията са насочени към “Мая Арапит” проявата трябва да е в периода 15 юли – 15 август. Ако сте се настроили за септември трабва да знаете, че лагера ще се намира далеч от Майчето, за мен лично от тази страна скалите не са много читави и хората които се канят да се катерят трябва първо да ги опознаят. Малко снимки http://www.facebook.com/connect/uiserver.php?app_id=107433747809&next=http%3A%2F%2Fapps.facebook.com%2Fbadoocom%2F&display=page&cancel_url=http%3A%2F%2Fapps.facebook.com%2Fbadoocom%2F&locale=bg_BG&perms=email%2Cuser_birthday%2Cuser_photos%2Cpublish_stream&return_session=1&session_version=3&fbconnect=0&canvas=1&legacy_return=1&method=permissions.request#!/album.php?id=1012096241&aid=2067765 Мога да ви дам и повече снимки ако сте заинтересовани, Енчо и кака Тони имат също доста.

 3. Здрасти Зуки,
  ми цена няма тъй като няма да е точно курс :) По-скоро ще е взаимно опознаване и обяна на опит между клубните ни членове. Основно май ще е на Враца, но зависи от времето и условията. Поради тази причина няма да има и записвания. Като наближи цялата работа ще започнем да се уговаряме на клубни срещи или по друг начин.
  Айде много поздрави и до скоро

 4. ОК, значи ще очакваме да има включване с инфо, за да можем да се подготвим (най-вече психически), че отдавна все се каня да си захвърля бастуна и да прокатеря пак.

  Поздрави на всички,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × one =