Преброяване на дивите зайци – 2008

Между 23 и 25 на Враца се проведе клубната ни алпиниада.
С Марина бихме желали да благодарим на всички, които имаха възможност да дойдат и да участват. Беше прекрасно, че успяхме да споделим тези няколко дни и нощи заедно :) Благодарим и на хората, които ни подпомогнаха финансово, спасявайки ни от пълен банкрут :)

С повечето хора успяхме да се съберем през вечерта на 23 (петък) на лагерен огън и биричка. Имахме и специалйно озвучение, любезно осигурено ни от Алпийския дом, където се провеждаше изпращането на тазгодишния випуск.

Започнахме следващия ден с групови игри, целящи сближаване, които бяха доста … сближаващи;) С горгодост мога да заявя, че не остана човек, който да не е бил опипан. В последствие се разделихме на отбори по трима, като първата ни задача беше да обуем със завързани очи седалката на третия в отбора. В тази игра достойно се отличиха “Психоделичните зайчета”, който след героични усиля успяха да завършат последни. От тук отборите трябваше да изкатерят първите въжета на четири маршрута – “Академик”, “Христо”, “Безенги” и “Road to hell”, по които предварително бяха закачени листчета, съдържащи елементи от задачата за деня. Заедно с това всеки отбор трябваше да разбере и отговора на един, вълнуващ всички ни въпрос – например: “Как се казва собственика на магазин в Згориград”, “Коя е последната спирка на тролей във Враца” и др.

В 6 часа се събрахме отново, за да споделим резултатите от усилията си и да открием отговора на задачата за деня. С това приключи и груповата част от заниманията ни. Паралелно през деня се провеждаше и курса за начинаещи, много от които успяха за пръв път да се докоснат до високите маршрути на Враца.

Вечерта отново се събрахме край лагерния огън. Тук с много смях и бира посрещнахме скъпите и гости от Варна – Малкия и Жоро, доайени на варненския алпинизъм и душички. Особенно признание получи прословутата торта на Бети, унищожена светкавично от прегладнялото сборище айляци.

Следващият ден бе посветен на волна програма. Две свръзки в състав – Влади, Яската, Петя и Марина, Васко -Гида, Даката се изкатериха по Централна Стена, съответно по “Винкели” и “2-ри конгрес”.

Коментари

 1. Мили хора, много от вас вече ми писаха колко много са се изкефили на цялата организация.

  Аз пък благодаря на всички, които дойдоха и ме накараха да се чувствам супер яко. Пичове, много сте ми мили всичките и сте абсолютни душички! :)

  Ей-така, баси якото, че бяхме заедно :)

 2. Първо – на Даката и Марина – хора, култови сте. Благодаря ви. Беше забавно, мило, всичко накуп. Трябва пак :) И то скоро.

  Беше мега яко.

  Въпрос. Картички? Довършване на онази последната игра? Или?

 3. Голямо ЕВАЛА на организаторите.Не можах да взема дейно участие ,но видях че хората много се изкефиха.Абе \”ЕВАЛА НА ЦЕЛОТО АЛПИНИСТИЧЕСТВО\” и все така \”Напред и Нагоре\”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − sixteen =