Позицията на АК Млад Дихател по повод произшествието от 30.01.2010 г. в Пирин

Предвид множеството разнообразни твърдения, които се появиха в медиите през последните дни, се чувствам задължен да напиша официално мнение на клуб „Млад Дихател” по темата.

Изказвам благодарност към екипа на ПСС, оказал адекватна и навременна помощ на приятелите ни в тежка ситуация. Бързата ви реакция със сигурност е подпомогнала безпроблемното транспортиране на Веселина до болницата.
Не бих могъл, въпреки това, да се съглася с коментара излязъл по техен адрес в сайта на ПСС. Въпреки, че явно са се загубили, за хора ходили в Алпите, Памир и Кавказ трудно може да се каже, че нямат планинарска подготовка. Терминът „рецидив” ме вкрава в почуда и не знам как е възможно да бъде използван за такава ситуация.

Надявам се, че неточната информация, разпространена в медиите, е по-скоро случайно стечение на обстоятелствата, отколкото преднамерени действия от страна на Планинската спасителна служба. Също ми се иска да вярвам, че коментарите в интернет-сайта на Планинските спасители не са официалното мнение и враждебно отношение към нашия алпийски клуб.

Още веднъж благодаря на екипа на ПСС. Надали има нещо по-прекрасно от това да видиш приятелите си живи след подобно преживяване.

Йордан Чобанов
Председател на АК “Млад Дихател”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =