Как протече осмодекемврийската алпиниада:)

Девствената алпиниада за Рила

И така, мина и замина осмодекемврийската алпиниада в защита на Рила, организирана от Ак “Млад Дихател”, ПК “София” и сдружение “За земята”. Събитието стартира на осми по обед.

Имаше бой с топки между „инвеститори” и „еколози” … е, и в двата случая бяха все от наште хора – еколози, пещерняци, алпинисти, ама за каузата трябваше да се прежалят да влезнат за малко и в кожата на инвеститори.. Таман да видят лесно ли им е на тях… особено като изядат боя със снежни топки.

Наградки – тениски с логото на кампанията за Рила (www.forthenature.org) за добър побой, от наште спечелиха Пилето и Злата гад + още знайни и незнайни побойници.

На състезанието за снежни пещери както се и предполага пещерняците доминираха. Пилето в ролята на новоизлюпен снежен бройлер пещерняк + компания от пущинаци от клуб Под ръба, спечели първа награда за атрактивната снежна пещера – термо-бельо, да си топли перушинката да не замръзва. А пещерата си беше като истинска.. Входа й – автентична минна проучвателна галерия (в ролята дървена маса и пейка ;-)) шмугваш се и хопалаа попадаш на истински снежен тясняк, който извива и излиза пак на минната галерия ;-) Вътре си е направо уютно хем може да спиш на топличко, хем може да си попълзиш като глист ;-) Че и хотелче със спа бяха спретнали на изхода… за инвеститорите де, да ги подкупят ;-) На второ място остана пещерата на Мамута от Пещерен клуб Хелектит., който спечели лента за уши „Ни чул, ни видял”.. така де, ни чул пак ;-) Трети – Пецата и пак наградка „ни чул … ни чул”

Състезанието по катерене беше на стената на старата хижа. Катерачите въоръжени със сечива и котки (спешъл марка мърмяу) атакуваха за време квалификационния десен тур, след което идваше предизвикателството на особенно трудния ляв финален тур. И тук Mr. Гневний Енчистий (Енчо от ПК “София”) грабна 2-рото място в оспорваната конкуренция с останалите катерачи и спечели катерачно клинче ;-) ха да му е честито. Самопризнание: „Абе еййй, хорааа, аз съм пещерняк, не съм катерач”. Няма не искам, няма недей.. Когато фактите говорят и пещерняците мълчат ;-)

Първото място отпраши към Ови, който избичи тура най-бързански и спечели термо-бельо, а трети остана Сачмата, пак с катерачно клинче.

Другата особено масова проява беше на закрито – тениса на маса… Е, нали е на маса, та маса народ се включи. На кака ви Тони като съдия на проявата и досега и пингпогват топчета из главата. И както рече победителя „… брей, уж алпиниада а ний кво се заиграхме тука”. Ама баш як турнир се заформи. Победителят си тръгна с полиестерна тениска да си обира с честно спечелен труд потта по челото. А за второ и трето място останаха маски за лице…

Вечерта имаше прожекции на филмчета и снимки от близо и далеч. Присъстващите разбраха, какво се готви да се случи на Рила, както и как биха могли да помогнат. Повече инфо за това – ето тук на: www.forthenature.org

Членовете на последната дихателска експедиция в чужбина показа суровия материал от изкачването им на Елбрус, съпроводено от онлайн комeнтари на Зелката + пояснения от останалия екип:

„- Това е любимият ми връх Донгузу(р)ум

– Тва е Ушба бе! – някой вметна

– Ее, не мога да ви кажа имената на всички върхове, щото качеството (на видеоматериала) е лошо”

Пилето ще отбере и подбере най-малоумното изказване… мдаам и там конкуренцията беше силна и хич няма да й е лесно. Очакваме ъпдейт с инфо кой малоумник печели наградката на предаване Адреналин по Инфо радио.

Всички победители спечелиха и ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМАТА награда – по 1 бира.

Наградите на алпиниадата бяха осигурени от РедРок. Хич не им беше лесно през изминалата седмица ;-) „Абе вий ли ще раздавате наградите – по бирица на алпиниадата?” Е да ама не… Приятно изненадаха народа.

Снимки от проявата на нашия клубен фоторепортер – бате Владко-V1 може да ски’ате ето тук: http://www.foto.bg/showgallery.php/cat/4493

И още снимки от Йованчо (Иван Стаменов)
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=5076&AlbumId=108461

Клипчета от катеркането тук: http://vbox7.com/byuser:vladimirg

Еваларката на репортерите от bTV, които не се уплашиха от газене на сняг до хижата и ето тяхното репортажче: http://raev.name/rila/btv_alpiniada.avi

Увидайте и завидайте ;-)

Кака Тони
ПК “София”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =