Инструкторският състав на “Млад Дихател” има нови попълнения

Още четирима дихатели получиха свидетелства за инструктори

Между 14 и 19 ноември четирима членове на “Млад Дихател” изкараха курс за инструктори по катерене – начално обучение, организиран от ФБАК.

Курсът се проведе на Враца (с еднодневно посещение на Боженица) и перфектно време за катерене (с изключение на неделя). В резултат на цялата петдневна веселба (дължаща се на добрата компания) към инструкторския състав на “Млад Дихател” се присъединиха Тишо, Влади и най-новият член на клуба Сашо Милушев, а моя милост кака ви Ксе най-сетне получи тапия за да продължава да мъчи курсистите:)

Освен дихателската ни агитка в курса участва и председателят на клуб “Родни Балкани” (Варна) и наш приятел Малкия (Мартин Михайлов), който ни скъсваше от смях в течение на цялата проява. Като цяло за случката дойдоха катерачи от София, Варна, Стара Загора, Ямбол, както и неопределеният софияно-самоковец Момчил (към когото Малкия се обръщаше на “Дамянов”:).

Курсът завърши със стопроцентова успевамост и тежък махмурлук:)

Специални благодарности на инструкторския състав (на курса за инструктори) – Кирил Русев, Станимир Желязков и Минчо (sorry, не ти знам фамилията) за това, че ни изтърпяха цели 5 дена:)

И, разбира се, поздравления на останалите новоосвидетелствани инструктори – Малкия, Роската (София), Снежи (Ст. Загора), Камен (Ямбол), Момчил и Роско и Владо от Варна (BEAL rules, падни за десет!:).

Повечко снимки от събитието ще можете да видите скоро в сайта-фотогалерия на клуба (вижте първия линк долу вляво). Има доста весели филмчета, на които ще можете да се порадвате:) Като казах филмчета – на последния ден от курса се появи снимачен екип на Канал 1 (не знам точно от кое предаване), които хванаха част от практическия изпит и заснеха изкачване на установка на водещата на предаването. Каквото остане след монтажа, би трябвало да се излъчи по Канал 1 на 8 декември тази година.

Очаква се новите ни кадри да запретнат ръкави напролет, когато клубът отново ще проведе курс за начинаещи по скално катерене. И – тежко ви и горко курсисти…:)

Коментари

 1. hihi, basi snimkata…

  Orgii po skalite… mi az mislia, 4e i bez kurs za instruktori si go mojehte tova, a Kse:)))

 2. Здр. !
  Разгледах ви местенцето, много е свежо.., с приятен, лек стил са всички коментари и описания !
  По случайност имах възможност и да се запозная с доста от вас…катерещите се на Враца, млади дихатели :))
  Дълги години не съм бил в Бг и определено обстановката сред членовете и курсистите на\”Млад Дихател\” ми допадна !
  Случайно видях и сайта… както споменавам по-горе и тои ми харесва :)

  Поздрави, късмет и успехи !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven + twenty =