In the Valley

Дихателски сбор в района на Мальовица

Този уикенд се проведе зимният ни клубен сбор на Мальовица. В начинанието се включиха 20 души, клубни членове и приятели.

Понеже изпуснах момента с речта – ей ви го в писмен вид:) Благодаря на всички, които дойдоха. Беше прекрасно да се съберем толкова хора заедно в планината. През цялото време нещата се случваха по най-прекрасния възможно начин. Всеки правеше каквото и когато трябва, без да има нужда да се хабят излишни думи по темата. Надали физически бих имал възможност да се изкатеря с всички в рамите на два дена, но ме накарахте да се чувствам като част от една голяма свръзка. Надявам се, че и с вас е така :)

А иначе, как да се опише какво са правили 20 човека в долината, при хубаво време за два дни? Тъй като надали ще ми стигнат силите и въображението за обстойно описание ето ви краткия вариант: В долината на Мальовица  и около нея се случи голямо пантене, комбинирано клецане и каменярене. Маринка за първи път се качи до хижата с гърба напред, подпомогната от шейна и бодър отбор еленчета. Лъчко се изкатери за първи път от поне няколко години. За мен беше особенно щастие, че успях да участвам в тази свръзка заедно с него и Петката. Гелето и Пешо геройстваха по ледовете на Черната скала и по Класическия на Злия зъб.

С 11 души успяхме да се качим, при прекрасно време по западния ръб на Злия зъб (ръба с рапелчето). През това време Лъчко направи половината Мальовишки траверс и дойде да ни види как се справяме. Множество хора направиха първите си стъпки в зимното катерене по учебните скали и ръба на Злия зъб. А всичко като цяло бе гарнирано с много усмивки и преобладаващо слънчево време :)

 

 

ДакатаКоментари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =