Дихатели на Северен Джендем

Заедно с Гелето, Ивайло Генов и Ники-Каката решихме да вземем участие в тазгодишната зимна алпиниада на Севере Джендем.

Иво и Ники си харесаха тур ПСС. След дълго лутане по тъмно сред гори, реки, ребра и други подобни природни чудатости двамата успяха да се озоват под неконкретизиран участък от скалата, някъде на ляво от тура. Това, обаче не сломи бодрия им дух и те смело се отправиха нагоре. Дългото лутане в гората за жалост си каза своето и след 5 въжета им се наложи да върнат обратно на рапели, за да не замръкнат по тура.

Ние с Гелето си избрахме по-лесна за достигане и преодоляване цел и се насочихме към “Водните дупки”. С известно лутане и киризене по дувара успяхме да се ориентираме и да намери тръгването на тура. Тук на помощ ни се притекоха и следите на всевъзможни горски живтни, тип зайчета и сърнички, които явно също бяха тръгнали към нашия маршрут.

Катеренето от тук нататък се оказа изключително лесно. Единственото предизвикателство беше на второ въже, но Гелето успешно се справи с него. След едно безкрайно слизане и западни подухвания към 6 и 30 се върнахме обратно в хижата, засичайки се по пътя с Иво и Ники, които също се прибираха от маршрута си.

Благодаря на организаторите на алпиниадата за перфектно свършената работа.

 

 

Даката
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =