Летен курс по скално катерене, Ниво 1, юли 2020

АК “Млад Дихател” организира летен курс по скално катерене за начинаещи, Първо ниво.

Начало на курса: 11 и 12 юли 2020 г.
Продължителност на курса: 4 седмици.

Първа среща с всички, записани за курса – 9 юли, четвъртък, 2020 г. от 18:30 ч. в магазин Алпи 2, на ул. Капитан Димитър Списаревски 19.

АК Млад Дихател организираме и провеждаме обучения по катерене от 15 години. Тази пролет заради корона-вируса и извънредното положение отложихме пролетния курс за лятото. Сега обявяваме курс по скално катерене, начално ниво, подходящо за хора, които никога не са се катерили или са се катерили в зала.

Какво ще се случва по време на курса Начално ниво:
За четири поредни седмици – всеки уикенд ще катерите на скали, и 1 ден през седмицата (четвъртък, след работно време) ще посещавате теоретични занятия (лекции и упражнения).

Ще ви научим как да ползвате грамотно основните възли в катеренето, да катерите по спортни скални маршрути с дължина от едно въже, да екипирате и разекипирате спортни турове, да правите площадки и установки, да осигурявате партньора си, да пускате безопасно рапел. Задължително ще ви проведем лекция по осигуряване на първа долекарска помощ.

В края на курса ще получите всички необходими познания и умения, които ще ви позволят след завършване на курса да катерите самостоятелно на спортно-екипирани скални маршрути от едно въже.

Цената на курса е: 340 лв.

Краен срок за записване: 1 юли 2020 г.

Провеждаме курса: Всяка събота и неделя на скали в България – Комините (Витоша), Боровец, Лакатник, Враца, Мальовица, Боженица и др. Избираме обекта така, че да е адекватен на климатичните условия.

Осигуряваме ви: инвентар, въжета, каски и седалки. Е, и инструктори, разбира се, които неотстъпно ще бдят над вас.

Не ви осигуряваме (но ще помагаме кой както, и с каквото може): палатки и спални чували (но на повечето места има къде да се спи на закрито, ако нямате, или възможност да се приберете до София), планинска застраховка (но ще я изискваме, така че трябва да си имате), транспорт – но пък всички сме с коли и винаги има свободни места :)

Курсът се провежда от опитни, дипломирани инструктори на клуба – Йордан Чобанов, Ася Джамбазова и Марина Михайлова, с незаменимата подкрепа и  участие на Никола Леваков.

За записване и допълнителна информация, можете да се обаждате на:
0885 442 651 – Марина Михайлова
0885 44 79 44 – Йордан Чобанов
или да пишете на:
contact@mlad-dihatel.com