Курс по скално катерене за начинаещи, Първо ниво

март 2019

През март 2019 година АК “Млад Дихател” за поредна година организира курс по скално катерене за начинаещи, Първо ниво.

Начало на курса: 20 март 2019 г.
Продължителност на курса: 4 седмици.

Първа среща с всички, записани за курса – 20 март 2019 г. от 18:30 ч. в магазин Екипировка на ул. Николай Коперник 28-30.

АК Млад Дихател организираме и провеждаме обучения по катерене от повече от десет години. През март ще проведем обучение начално ниво, подходящо за хора, които никога не са се катерили или са се катерили в зала.

Какво ще се случва по време на курса Начално ниво:
За четири поредни седмици – всеки уикенд ще катерите на скали, и 1 ден през седмицата (сряда, след работно време) ще посещавате теоретични занятия (лекции и упражнения).

Ще ви научим как да ползвате грамотно основните възли в катеренето, да катерите по спортни скални маршрути с дължина от едно въже, да екипирате и разекипирате спортни турове, да правите площадки и установки, да осигурявате партньора си, да пускате безопасно рапел. Задължително ще ви проведем лекция по осигуряване на първа долекарска помощ.

В края на курса ще получите всички необходими познания и умения, които ще ви позволят след завършване на курса да катерите самостоятелно на спортно-екипирани скални маршрути от едно въже.

Цената на курса е: 320 лв.

Краен срок за записване: 18 март 2019 г.

Провеждаме курса: Всяка събота и неделя на скали в България – Комините (Витоша), Лакатник, Враца, Мальовица, Боженица и др.

Осигуряваме ви: инвентар, въжета, каски и седалки. Е, и инструктори, разбира се, които неотстъпно ще бдят над вас.

Не ви осигуряваме (но ще помагаме кой както, и с каквото може): палатки и спални чували (но на повечето места има къде да се спи на закрито, ако нямате, или възможност да се приберете до София), планинска застраховка (но ще я изискваме, така че трябва да си имате), транспорт – но пък всички сме с коли и винаги има свободни места :)

Курсът се провежда от опитни, дипломирани инструктори на клуба – Йордан Чобанов, Ася Джамбазова и Марина Михайлова.

За записване и допълнителна информация, можете да се обаждате на:
0885 442 651 – Марина Михайлова
0885 44 79 44 – Йордан Чобанов
или да пишете на:
contact@mlad-dihatel.com

Коментари

  1. jelaia mnogo da se zapisha i shte napravia vsicko vazmojno po silite na edin bezraboten da nameri neobhodimata suma za tova ekstremno izjibviavane..

  2. Здравейте, ще организирате ли и кога курс за начинаещи? Благодаря и приятен ден! Смилкова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *