Курс по скално катерене за начинаещи

март-май 2018

През март 2018 година АК “Млад Дихател” за поредна година ще организира курс по скално катерене за начинаещи.

Начало на курса: 15 март 2018 г.
Продължителност на курса: 6 седмици.

Първа среща с всички, записани за курса – 15.03.2018 г. от 18:30 ч. в магазин Екипировка на ул. Николай Коперник 28-30.

АК Млад Дихател организираме и провеждаме обучения по катерене от повече от десет години.

Какво ще се случва по време на курса: За шест поредни седмици – всеки уикенд ще катерите на скали, и 1 ден през седмицата (четвъртък, след работно време) ще посещавате теоретични занятия (лекции и упражнения).

Ще ви научим как да се справяте грамотно с катеренето, включване на себе си към скалата, осигуряването на партньора си, пускането на рапел от маршрута, самоизвличане, осигуряване на първа долекарска помощ, и всички най-важни възли и умения, които ще ви позволят след успешното завършване на курса да катерите самостоятелно на екипирани скални маршрути.

Цената на курса е: 420 лв.

Краен срок за записване: 12 март 2018 г.

Провеждаме курса: Всяка събота и неделя на скали в България – Комините (Витоша), Лакатник, Враца, Мальовица, Боженица и др.

Осигуряваме ви: инвентар, въжета, каски и седалки. Е, и инструктори, разбира се, които неотстъпно ще бдят над вас.

Не ви осигуряваме (но ще помагаме кой както и с каквото може): палатки и спални чували (но на повечето места има къде да се спи на закрито, ако нямате, или възможност да се приберете до София), планинска застраховка (но ще я изискваме, така че е добре да си имате), транспорт – но пък всички сме с коли и винаги има свободни места :)

На финала ще има изпит и на успешно справилите се ще дадем дипломи.

Освен традиционните дипломирани инструктори на клуба – Йордан Чобанов, Ася Джамбазова и Марина Михайлова, в нашия сплотен екип е и Никола Леваков. Той е един от най-добрите и опитни алпинисти в България, един от участниците в най-значимото премиерно изкачване, дело на български алпинисти – Талай Сагар през 2003 г., (6904 м). Освен, че ще имате възможност да почерпите от дългогодишния му опит, ще имате шанса да послушате вечер край огъня някоя от безкрайно интересните му истории от множеството изкачвания и премиери, които е правил по върховете на Патагония, Алпите, Хималаите и България! И, разбира се, да се катерите с всички нас!

За записване и допълнителна информация, можете да се обаждате на:
0885 442 651 – Марина Михайлова
0885 44 79 44 – Йордан Чобанов
или да пишете на:
contact@mlad-dihatel.com

Коментари

  1. jelaia mnogo da se zapisha i shte napravia vsicko vazmojno po silite na edin bezraboten da nameri neobhodimata suma za tova ekstremno izjibviavane..

  2. Здравейте, ще организирате ли и кога курс за начинаещи? Благодаря и приятен ден! Смилкова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *