Курс по скално катерене за начинаещи, Първо ниво

АК “Млад Дихател” организира курс по скално катерене за начинаещи, Първо ниво.

Начало на курса: 20.04.2024 г.
Продължителност на курса: 4 седмици.

Първа среща с всички участници – 11 април 2024.

АК Млад Дихател организираме и провеждаме обучения по катерене от почти 20 години. През пролетта на 2024 г. ще проведем отново курс по скално катерене, начално ниво, подходящо за хора, които никога не са се катерили или са се катерили в зала.

Какво ще се случва по време на курса Начално ниво:
За четири последователни уикенда ще катерите на скали и 1 ден през седмицата (четвъртък, след работно време) ще имате теоретични занятия (лекции и упражнения).

Ще ви научим как да ползвате грамотно основните възли в катеренето, да катерите по спортни скални маршрути с дължина от едно въже, да екипирате и разекипирате спортни турове, да правите площадки и установки, да осигурявате партньора си, да пускате безопасно рапел. Задължително ще ви проведем лекция по оказване на първа долекарска помощ.

В края на курса ще получите всички необходими познания и умения, които ще ви позволят след завършване да катерите самостоятелно на спортно-екипирани скални маршрути от едно въже.

Цената на курса е 580 лв.

Краен срок за записване: 10 април 2024 г.

Провеждаме курса: всяка събота и неделя на скали в България – Комините (Витоша), Боровец, Лакатник, Враца, Мальовица, Боженица и др. Избираме обекта така, че да е адекватен на климатичните условия.

Осигуряваме ви: инвентар, въжета, каски и седалки. И опитни инструктори, разбира се, които неотстъпно ще бдят над вас.

Не ви осигуряваме (но ще помагаме кой както, и с каквото може): палатки и спални чували (но на повечето места има къде да се спи на закрито, ако нямате, или възможност да се приберете до София), планинска застраховка (но ще я изискваме, така че трябва да си имате), транспорт – но пък всички сме с коли и винаги има свободни места :)

Курсът се провежда от опитни инструктори, вписани в единия Регистър на треньорските кадри към Министерството на младежта и спорта – Йордан Чобанов, Ася Джамбазова и Марина Михайлова.

За записване и допълнителна информация, можете да се обаждате на:
0885 44 79 44 – Йордан Чобанов
0885 442 651 – Марина Михайлова

или да пишете на:
contact@mlad-dihatel.com

Чакаме ви!

Коментари

  1. jelaia mnogo da se zapisha i shte napravia vsicko vazmojno po silite na edin bezraboten da nameri neobhodimata suma za tova ekstremno izjibviavane..

  2. Здравейте, ще организирате ли и кога курс за начинаещи? Благодаря и приятен ден! Смилкова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 14 =